2017. augusztus 21., hétfő

Réteges savanyúság

Ezt még a hétvégén akartam eltenni, de már nem volt elég energiám. Így ma tettem el. Az ecet sajnos azonnal kioldotta a lila káposzta és a cékla színét, de talán így is kivehetők a rétegek...

A recepttel megint csak egy megosztásban találkoztam. Cseppet sem bonyolult. Kell hozzá 1-1 kisebb fej lila- és fehérkáposzta fele, 1/2 kg kápia paprika, 1 kisebb cékla, zellerlevél
A zöldségeket vékonyra legyaluljuk, majd rétegezve üvegekbe rakjuk. Közé teszünk zellerlevelet. Felforralunk 1.5 liter vizet 15 dkg cukorral, 1 cs svanyúság fűszerrel, majd amikor összeforrt, hozzáöntünk 3 dl 10%-os ecetet. Azon melegében a zöldségekre öntjük. Lezárjuk és már pakolhatjuk is el, nem kell dunsztolni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése