2017. július 17., hétfő

Sárgabarackos pite ropogós morzsával

Nem új keletű ez a sütemény nálunk. Ahányszor elkészítem, annyiszor sóhajtok fel: de kár, hogy nincs egész évben finom sárgabarack! Ugyanis annyira finom, hogy pillanatok alatt eltűnik a tálról...
Mivel kicsit elmaradtam a blogommal a nyaralás miatt és féltem is, hogy teljesen lemaradok a sárgabarackról, most gyorsan nekiugrottam. :) Szerencsére még van barack, úgyhogy most maj készül néhány dolog még belőle. :)


A tésztához: 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 8 dkg porcukor, 12.5 dkg vaj, 1 tojás, 7 dkg tejföl
A töltelékhez: 1 kg sárgabarack, 15 dkg cukor, 8 dkg étkezési keményítő, 2 ek sárgbaracklekvár
A morzsához: 14 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 8 dkg olvasztott vaj
Először a tölteléket készítjük el, mert annak hűlnie kell. A cikkekre vágott barackot 2 dl vízzel és a cukorral összeforraljuk. A forrástól számítva 1 percig főzzük, majd besűrítjük az 1 dl vízben feloldott étkezési keményítővel, kihűtjük. A tésztához a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle. Vagy piteformába, vagy egy kisebb tepsibe nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megkenjük a lekvárral és egyenletesen rátesszük a tölteléket. A morzsához a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a vajat. Ne gyúrjuk, hanem keverjük, különben nem marad morzsás! Rászórjuk a süti tetejére és 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése