2016. augusztus 8., hétfő

Vodkahabos málnakehely

Már sajnos nem nagyon van málna, de ma még elcsíptem egy keveset belőle. És ezt muszáj volt elkészítenem! :)

Egy (vagy több) üveg kehely aljára tördelünk egy babapiskótát. Meglocsoljuk 1 ek vodkával. 2.5 dl tejszínt kemény habbá verünk úgy, hogy a végén adunk hozzá 5 dkg porcukrot. Fél doboz (12.5 dkg) mascarponét kikeverünk 5 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral. Belekeverünk 1 ek citromlét és 1 ek vodkát, majd az egésze összeforgatjuk a tejszínhabbal. A babapiskótára szórunk egy sor málnát, arra habot teszünk, majd megint málna és hab - amíg a készlet kitart. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor málnával, mentalevéllel és földi cseresznyével díszítjük. Beleszúrhatunk még egy ostyarudat is (ezt sajnos elfelejtettem).

És ő ma nyílt ki a teraszon:


1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet :) A virág is gyönyörü. Nem tudtam, hogy a magyar neve ennek a sárga leveles bogyónak földi cseresznye :) Mindig tanul az ember.

    VálaszTörlés