2016. március 30., szerda

Sonkás-sajtos-tejfölös galuska

Gondolom nem csak nálunk maradt a húsvéti sonkából. Több mindenre fel lehet használni, én évek óta sonkás kockát csinálok belőle. Most egy kicsit újítottam.
A maradék főtt sonkát ledaráltam. Kb. 25 dkg eidami sajtot lereszeltem. 2 tojásból galuskatésztát készítettem, kifőztem. Egy hőálló tálat kacsazsírral kikentem, beletettem a kifőtt galuska felét. Tetején elterítettem a darált sonkát, megszórtam a reszelt sajt felével és meglocsoltam egy nagy pohár tejföl felével. Beterítettem a galuska másik felével, megszórtam a maradék reszelt sajttal és meglocsoltam a maradék tejföllel. Ment a 180 fokra előmelegített sütőbe, amíg a sajt megolvadt a tetején.
Nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése