2015. augusztus 30., vasárnap

Töltött paradicsomos pite és Vaníliakrémes kókuszszelet

Na, ez az étel az új szerelem! Esküszöm, az ember függővé válik tőle! Próbáljátok ki, megértitek majd, hogy miről beszélek...



A tésztához: 25 dkg finomliszt, 1 tojás, 12.5 dkg vaj, csipet só - víz szükség szerint.
Tésztát gyúrunk ezekből a hozzávalókból, ha nem állna össze, pici vizet adhatunk hozzá. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. (Én egy éjszakán át hagytam a hűtőben).
8 kerek paradicsomot meghámozunk, kettévágunk és magos belsejüket egy kanállal kiszedjük. 5 ek zsemlemorzsát kevés olívaolajon világosra pirítunk, lehúzzuk a tűzről, beleszórunk 10 dkg durvára vágott mandulát, fél citrom lereszelt héját, egy nagy csokor petrezselymet és megsózzuk. A paradicsomok belsejét is enyhén megsózzuk, és megtöltjük a morzsás töltelékkel. A tésztát piteformába nyújtjuk, megszurkáljuk és töltelékkel lefelé kirakjuk a paradicsomokkal. Én még megszórtam a maradék töltelékkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt meg is sül.

Sütemény is készült. Vaníliakrémes kókuszszelet:

A tésztához 5 tojásfehérjét habbá verünk egy csipet sóval, majd apránként beleverünk 12 dkg cukrot, amíg a cukor elolvad. Összekeverünk 8 dkg lisztet egy fél csomag sütőporral és 10 dkg kókuszreszelékkel. Ezt is óvatosan a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
A krémhez 5 tojássárgáját simára keverünk 2 cs vaníliás pudingporral és 1 dl hideg tejjel. 4 dl tejet felforralunk és vékony sugárban belecsorgatjuk a vaníliás-tojásos tejet. Sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. 20 dkg vajat habosra keverünk 18 dkg porcukorral és 10 dkg kókuszreszelékkel, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt vaníliás krémet.
Rákenjük a kihűlt tésztára, tetejét meghintjük kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése