2014. április 29., kedd

Ajándék - nagy öröm!

Annát személyesen nem is ismerem. Facebook-on ismerkedtünk meg, közös szenvedélyünk, a sütés-főzés hozott minket össze. Utóbbi időben sokat hajkurásztam rahátot, mert van néhány receptem raháttal, amit mindenképp ki szeretnék próbálni. Bár Marka barátnőm vett nekem nemrég az Ázsia Bt-ben rahátot, azt el is használtam igen gyorsan. Anna meg írta, hogy náluk (Nagyváradon) szinte mindenhol kapható és nem is drágán, szívesen küld nekem belőle. Kapva kaptam az alkalmon és, hogy milyen kicsi a világ: aki elhozta nekem, ugyanannál az intézménynél dolgozik, ahol én, így tegnap délelőtt el is hozta nekem. :)
És most megmutatom. Kétféle rahátot is kaptam De nem csak ezt!

Csokoládé pehely, gyöngycukor és színes kókusz is volt a csomagomban. De a legnagyobb meglepetés az ezüstszínű neszeszer volt, amit Anna készített és igen nagy hasznát veszem majd, amikor a tisztálkodó szereimet kell bevinnem magammal ügyeletbe. Hát nem csodálatos dolog mégiscsak az internet? És nem szuper élmény olyan emberekkel ismerkedni, akik önzetlenek és mindenféle érdek, számítás nélkül segítenek, csak mert az olyan jó érzés? :)

2014. április 26., szombat

Sonkás-kapros sárgaborsóleves

Ahogy látom, másoknál is megy a húsvéti maradék mentése. Nálam is maradt sonka, így a mai ebéd ezek felhasználásával készült. Annamária tegnapelőtt osztotta meg a Facebook csoportunkban ezt a receptet. Szeretem a sárgaborsót, így tudtam, hogy ez a leves csak finom lehet. És tényleg! :)


2014. április 24., csütörtök

Medvehagymás túrógombóc baconnal és medvehagyma mézzel

Volt még itthon medvehagymám, valamit kezdeni kellett vele, mert sajnáltam volna kidobni! Kacérkodtam már ezzel a recepttel, mert izgalmas számomra az édes-sós párosítás. Csak ehhez még be kellett szereznem a Medvehagyma mézet. Némi keresgélés után a neten, találtam is ilyet. Hát, ez lett belőle! Próbáljátok ki, nagyon finom, különleges étel. hamar elkészül, ami nekem fontos volt egy fárasztó ügyelet után:


2014. április 20., vasárnap

Briós rózsa - Húsvéti reggeli

Évek óta elengedhetetlen húsvéti péksütemény nálam. Kalácsnak is meg lehet sütni, de szerintem ez annyira szép így! Lapozz tovább a receptért! :)


2014. április 19., szombat

Húsvéti vacsora 2014

Szép ünnepet kívánok mindenkinek!
Kidolgoztam magam az idei húsvétra, de ez nem panasz, mert imádok készülni. Sajnos nappali fény már nem igazán volt, így a képek sem olyan tökéletesek. Sőt, még az asztalomról sem készült fotó. Elég sok minden került az asztalra, a recepteket majd feltöltöm hozzájuk utólag.Természetesen volt sonka az elmaradhatatlan sárga túróval.  Mellette sajt-tégla Illéskrisztől. Valamint egy adag sonkás-túrós kuglóf is került erre a tálra.

Sonkahab is készült salátaágyon:

Bár minden ízlett mindenkinek, talán a legnépszerűbb mégis a garnélás pisztránghab lett, A paradicsom-tulipánok túrós-krémsajtos-fokhagymás krémmel vannak töltve.
Az őszibarack sütemény az egyik a sütemények közül. Készült még húsvéti kocka és dobostorta és persze az elmaradhatatlan macaronok.. Ez utóbbit nem mutatom meg, mert nem tartozik a sikertörténeteim közé. Hát, ilyen is van :O

2014. április 18., péntek

Húsvéti kalács

Megszenvedtem vele! Két napja ki sem mozdulok gyakorlatilag a konyhából. És nem tagadom, már elfáradtam. Főként a hátam fáj nagyon és talán emiatt is ingerlékenyebb vagyok a szokásosnál. És erre jött, hogy képtelen voltam a hatos fonásra. Ezerszer megnéztem a Youtube-on, de csak nem sikerült. Én meg nem éppen húsvéti lelkülettel igen cifrákat mondtam. Na, a fiam megoldotta. Idetett a számítógép mellé még egy széket, rátette a márványlapot, amin nyújtani szoktam és így próbáltam lépésről-lépésre a fonást.  Hát, még így is visszafejtettem vagy kétszer. De nem adtam fel! És itt a végeredmény:


2014. április 13., vasárnap

Vadas ezúttal sertésből és zsemlegombóc helyett spagettivel

Szeretjük a vadast. És nagyon finom lett sertésből is! Azt hiszem, ez az a fajta étel, amit nem nagyon lehet előnyösen fotózni, de mégis megmutatom, csak mert annyira finom lett! :)
Az ötlet: Mindmegette


Divatbemutató

Kedvenc magyar divattervezőm Anda Emília. Van szerencsém őt régóta ismerni és csodálatos ruháim is vannak tőle. Bár rég nem találkoztunk, a Facebook-on követjük egymás munkásságát. És ott kaptam tőlük meghívót a szombati divatbemutatóra, amit a Dorottya palotában rendeztek. Gasztrós barátnémmal, Györgyusszal mentünk el. Vele minden kimozdulás egy élmény, rengeteget vigyorogtunk már az odaúton is, visszafelé picit üldögéltünk egy padon és a jövő nagy kérdéseit rágtuk át...
A divatbemutatón próbáltam fotózni, de bizony nem sok sikerrel jártam. A képek szinte mind elmosódottak, így csak hármat találtam, amit meg tudok mutatni és sajnos ezek sem adják vissza sem a ruhák szépségét, sem a rendezvény hangulatát. Úgyhogy elnézést a képek minőségéért, de meg akartam osztani Veletek is az élményt, legalább egy kicsit... Ahogy a képeken látszik, sokan voltak. A ruhák pedig... olyan Andásak! :) Szerintem sem előtte, sem azóta nincs még egy hozzá fogható divat kreátor. Igazán büszke vagyok arra, hogy ismerhetem! Ha közelebbről is szeretnétek megismerni Emi munkáit, úgy látogassátok meg a Galamb utcában lévő üzletét! Az üzlet maga is látványos, elhihetitek! :)




2014. április 12., szombat

Macaron - gyakorlás húsvétra

Nem is a legjobb szó a gyakorlás, inkább bemelegítés... Megint tervezek szép halvány színű macaronokat a húsvéti asztalra. Ezekből pedig holnap viszek Édesapámnak. Egyik fele karamellkrémmel, a másik fele pisztáciakrémmel van töltve. Receptet nem írok, mert már sokszor leírtam és a bevált recepten nem változtatok. És most felavattam a szépséges macaronos tányérkámat, amit a SA Maison-ban vettem még a Konyhakiállítás után.



2014. április 6., vasárnap

Tökmagos pogácsa

Szintén ma délutánra készült ez a tökmagos pogácsa. Elkészítését már tervezem egy ideje, hát ez most egy remek alkalom. Kedvenc Bloggerinám olyan csodás képeket és receptet tett fel, hogy nem volt kérdés, mi alapján csináljam meg! :) Legközelebb egy picivel több sót szerintem elvisel...


Orosz krémtorta a testvérem születésnapjára

Nagyobbik bátyám születésnapját ma ünnepeljük meg Édesapámnál. A kedvence az orosz krémtorta, így ezt készítettem neki. Ezen kívül orosz hússalátát is viszek, csak a stílusosság jegyében. :) És még elkészül kedvenc bloggerinámtól a tökmagos pogácsa is. Képeket majd még teszek fel, bár kis udvari fotósom ma dolgozik késő estig, így a képek nem lesznek olyan szépek, mintha ő csinálná őket... A torta egyáltalán nem bonyolult, sütés nélkül készült. Recept lejjebb:)


2014. április 5., szombat

Újabb blog-kóstolás

Szeretem ezt a játékot. Ezúttal Vea írta ki és kedves barátnőmet, Erikát kaptam! Erikával már többször találkoztam személyesen is, egy nagyon kedves, segítőkész leányzót ismertem meg benne és zártam örökre a szívembe. Mindezek mellett kitűnő humorérzéke van és ha ez még nem elég, nagyon finomakat főz a blogján! Mivel igen nagy a választék nála, bizony hezitáltam, hogy mit is készítsek el. Aztán eszembe jutott, hogy még a játék kiírása előtt találtam nála gyermekkorom egyik nagy kedvencét a pacsnit. Tehát, kapóra jött a játék, mert amúgy is megcsináltam volna. És el kell mondjam, a recept úgy jó, ahogy van! És tényleg az a régi íz köszönt vissza! Hajrá, próbáljátok ki, isteni! :)